Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σούπα Μπύρα και τυρί

Υλικά
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 φρέσκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο τεμαχισμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι Αλεύρι
1 3/4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
300 γραμ. τυρί τσένταρ τριμμένο
1 φιάλη μπύρα
Μπλε Τυρί σε κομματάκια


Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 4 λεπτά.
Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτετε τον ζωμό, το γάλα, το κύμινο, το αλάτι, και το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, 8-10 λεπτά.
Προσθέστε το τσένταρ και την μπύρα και μαγειρέψτε μέχρι το τυρί να λιώσει, 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε με κομματάκια Μπλε Τυρί και ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: