Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σάντουιτς Τούρτα Παγωτό

Υλικά
Για την βάση
1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
3/4 φλιτζάνι (κουάκερ) νιφάδες Βρώμης
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι (προαιρετικό)


Για το κέικ κάλυψης
1/3 φλιτζάνι (κουάκερ) νιφάδες Βρώμης
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι βούτυρο

Για γέμιση
1 λίτρο παγωτό βανίλια ή παγωμένο γιαούρτι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
Καλύψτε δύο ταψιά για κέικ με αλουμινόχαρτο, επιτρέποντας στο φύλλο να βγαίνει πάνω από τις πλευρές του ταψιού και αλείφουμε με βούτυρο.
Για το κέικ κάλυψης
Ανακατέψτε την βρώμη, το αλεύρι και μαύρη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το βούτυρο και χτυπήστε στο μίξερ μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο και αφήστε το στην άκρη.
Για την βάση
Λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και τη βανίλια προσθέστε τα αυγά και προσθέστε το σε μπόλ που έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, με την βρώμη.
Βάζουμε το κάθε μίγμα σε ένα ταψί και ψήστε 22-24 λεπτά ή μέχρι το κέντρο να είναι ψημένο.
Για να συναρμολόγηση
Στο ταψί με την βάση απλώνουμε επάνω το παγωτό νε γεμίσει ομοιόμορφα στο ταψί.
Αφαιρούμε μαζί με το αλουμινόχαρτο από το ταψί ισιώνουμε τις πλευρές και βάζουμε από πάνω το άλλο φύλο κέικ κάλυψης.
Καλύψτε και καταψύξτε αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
Αφαιρέστε από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν από την κοπή.

Κομμένο σε φέτες για ατομικά τρίγωνα τυλίξτε και να αποθηκεύστε στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: