Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ψητά μανιτάρια παρμεζάνα

Υλικά
4 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο (Portabella)
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
4 φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 κουταλάκι κόκκινου πιπεριού
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα τεμαχισμένο
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση
Βουρτσίστε και τις δύο πλευρές των μανιταριών με λάδι. Τοποθετήστε τα μανιτάρια, με την κενή πλευρά προς τα κάτω, και βάλτε τα σε ταψί.

Ψήστε για 4 λεπτά, γυρίστε τα μανιτάρια με την κενή πλευρά προς τα πάνω, ψήνω για άλλα 4 λεπτά
Αφαιρέστε τα μανιτάρια από το ταψί, και αφήστε να στραγγίξουν τα περιττά υγρά..
Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους.
Βάλτε 1/2 φλιτζάνι σάλτσα στο κάτω μέρος του ταψιού, στη συνέχεια τοποθετήστε τα μανιτάρια, με την κενή πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, κόκκινο πιπέρι και το υπόλοιπο της σάλτσας και γεμίστε τα με τυρί μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Ψήστε 5 έως 10 λεπτά, έως ότου το τυρί λιώσει και πάρει χρώμα. Βγάλτε και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: