Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σαλάτα ζυμαρικών Φαρφάλε με τόνο και ελιές

Υλικά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα τόνο στραγγισμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι χωρίς κουκούτσι ελιές Καλαμάτα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κιλό ζυμαρικά Φαρφάλε (Farfalle) (παπιγιόν)
Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά και τυρί παρμεζάνα, σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να σταθούν για τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά για να συνδυαστούν οι γεύσεις.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, κατά προτίμηση αλ τέντε (al dente). Στραγγίστε, αλλά μην ξεπλύνετε.
Προσθέστε τα ζεστά ζυμαρικά στο μίγμα τόνου - ντομάτα και ανακατέψτε.

Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα πάνω από ατομικές μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: