Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ψητή πέστροφα στον φούρνο

Υλικά
2 ολόκληρες πέστροφες καθαρισμένες
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλιά ξηρό κρασί
1 λεμόνι χυμός
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την πέστροφα αλείφοντας την με το λάδι.
Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το κρασί και σκεπάζουμε με το καρύδι.

Βάζουμε τις πέστροφες σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στο Γκριλ για 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Ο χρόνος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πάχος της πέστροφας.
Έχει ψηθεί, όταν η σάρκα γίνεται αδιαφανές και την τρυπάμε εύκολα με ένα πιρούνι.

Σερβίρουμε με φέτες λεμόνι και πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: