Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Παγωτό φράουλα

Υλικά
750 γραμ. φράουλες φρέσκιες και ώριμες
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
8 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.
Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την άχνη, αφού την έχουμε διαλύσει στις αλεσμένες φράουλες.

Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα, το βάζουμε σε παγωτομηχανή να χτυπηθεί καλά να παγώσει.

Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε για 30 λεπτά και επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: