Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο φούρνος του αγρότη

Υλικά
2 κολοκύθια χοντροκομμένα
2 μελιτζάνες χοντροκομμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
5 μανιτάρια σε κομμάτια
1 μπρόκολο σε κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 ντομάτες χωρίς φλούδα χοντροκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι, την πάπρικα, την μουστάρδα, το σκόρδο.
Σε ταψί βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της ντομάτας και τα βάζουμε στον φούρνο στους 200ο για 20 λεπτά μέχρι να πάρουνε απλά χρώμα.
Βάζουμε στο ταψί το μίγμα του μπόλ ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε την ντομάτα απλώνοντας να πάει σε όλο το ταψί και ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί και αν θέλουμε τυρί φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: