Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μπισκότα βανίλιας με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα


Υλικά
1/2 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
75 γραμ. λευκή σοκολάτα

Βασική συνταγή μπισκότων
185 γραμ. Βούτυρο
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1 αυγό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και καλύψτε 3 ταψιά με λαδόκολλα.
Κάντε την βασική συνταγή για τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε το αυγό. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μίγμα βουτύρου. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατώστε για να ενωθούν καλά.
Απλώστε την ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλα να γίνει πάχους 4mm.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι κόψτε τη ζύμη σε 6 εκατοστά x 3 εκατοστά ορθογώνια κομμάτια.
Βάλτε τα στα έτοιμα ταψιά και ετοιμάστε την υπόλοιπη ζύμη και επαναλάβετε. Πασπαλίστε τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και πατήστε ελαφριά για να κολλήσουν.
Ψήστε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφριά. Βάλτε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν καλά.

Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε γυάλινο μπολάκι στον φούρνο μικροκυμάτων και περιχύνουμε με τη σοκολάτα τα μπισκότα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: