Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά
4 κολοκύθια τριμμένα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό χτυπημένο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πρέζα πιπέρι καγιέν
Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε τρίφτη περνάμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε μαζί με το αλάτι σε ένα σουρωτήρι βάζοντας ένα βάρος από πάνω και αφήστε να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια, τον μαϊντανό, το τυρί, τη φρυγανιά, τα κρεμμύδια, και το αυγό σε ένα μπολ.

Πασπαλίστε με το πιπέρι καγιέν και χωρίζουμε το μίγμα σε 12 κεφτέδες.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία Ρίχνουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί, 5-6 λεπτά.

Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: