Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Γύρος χοιρινός με σαλάτα

Υλικά
Για τον γύρο
1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένη ρίγανη
1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο θυμάρι

Για την σαλάτα
1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι δε φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

1 πιπεριά κομμένη σε λουρίδες
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό χοντροκομμένο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας για 30 λεπτά στην κατάψυξη για να κοπεί ευκολότερα.
Κόβουμε το κρέας σε φέτες και μετά σε ψιλές λουρίδες.
Σε μπόλ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το κύμινο, την τριμμένη ρίγανη, την κανέλα και το θυμάρι. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και ανακατεύουμε καλά.
Σε ταψί βάζουμε όλο το κρέας μαζί με τα μυρωδικά και τα ψήνουμε στο γκριλ ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ψηθεί και να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Σε μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας αλάτι, λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και δίπλα βάζουμε την σαλάτα και φέτες ψημένου ψωμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: