Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Βραστό ψάρι μαριναρισμένο με πιλάφι και σάλτσα

Υλικά
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
3 πιπεριές τσίλι κομμένες σε φέτες
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζανιού κάπαρη, στραγγισμένο
2 κύβους ζωμό λαχανικών
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
2 λευκά φιλέτα ψαριού (λυθρίνι, βακαλάος ή γλώσσα)
μαγειρεμένο ρύζι


Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 3 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέστε το τσίλι, τις ελιές, τον χυμό πορτοκαλιού, την κάπαρη, τον χυμό ντομάτας, το μοσχοκάρυδο και τον ένα κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 2 κουταλιές βραστό νερό και μαγειρέψτε για 8 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Ανακατεύουμε το κρασί με τον κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε με αυτό τα φιλέτα ψαριού από όλες τις πλευρές . Τοποθετήστε το ψάρι με την μαρινάδα για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Ψήνουμε τα ψάρια σε τηγάνι με την μαρινάδα τους για 3 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος των φιλέτων) μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε την έτοιμη σάλτσα με κουτάλι πάνω από τα ψάρια σκεπάζουμε με καπάκι χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να κόβετε εύκολα με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε με ρύζι και την σάλτσα πάνω στο ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: