Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ψωμάκια με μπέικον και σχοινόπρασο

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοκομμένη
20 γραμ. Βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 κουταλιά σούπας γάλα, επιπλέον για άλειμμα
2 κουταλάκια γλυκού σπόρους παπαρούνας


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Και καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το μπέικον ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να κρυώσουν.
Τοποθετήστε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τρίψτε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι μέχρι να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.
Σε μπόλ βάλτε το γάλα, το σχοινόπρασο, την παρμεζάνα και μείγμα μπέικον.
Κάνετε ένα κενό στο αλεύρι και προσθέστε το μείγμα του γάλακτος. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα συστατικά σε μια ζύμη.
Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει.
Πλάθουμε τη ζύμη σε 2 εκατοστά πάχους φύλλο χρησιμοποιήστε ένα 5 εκατοστά διάμετρο κουπ πατ και κόψτε στρογγυλά που θα τα βάλετε στο ταψί.

Βουρτσίστε με γάλα και πασπαλίζουμε με σπόρους παπαρούνας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν. Σερβίρουμε αλειμμένα με βούτυρο βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: