Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Κρεμ μπουλέ σοκολάτας (Creme Brulee)


Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
9 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
2 κουταλιές σούπας λευκή ζάχαρη για επικάλυψη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σε 165ο C .  Ετοιμάστε 6 φορμάκια μέσα σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα, και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε για να διαλυθεί η ζάχαρη, και να αρχίσει να σιγοβράζει, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά.
Τοποθετήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά και σιγά-σιγά βάλτε το ζεστό μείγμα κρέμας, (περίπου 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά), και χτυπάτε συνέχεια μέχρι να έχετε προσθέσει περίπου ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με τους κρόκους.
Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Βάλτε τα κομματάκια σοκολάτας, και ανακατεύουμε το μίγμα έως ότου η σοκολάτα λιώσει ομαλά ομαλή και ομοιόμορφα κατανεμημένη.
Χύστε το μίγμα στα φορμάκια βάζουμε νερό στο ταψί μέχρι την μέση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το κέντρο να είναι λίγο πηγμένο, 15-20 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 45 λεπτά, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στο ψυγείο, περίπου 3 ώρες.
Ψεκάστε τις κορυφές του κάθε μπολάκι κρέμας με τη ζάχαρη ομοιόμορφα μην ρίξετε υπερβολική ζάχαρη.

Βάλτε τα φορμάκια σε ένα ταψί, και τοποθετήστε τα στον φούρνο ανάβοντας το γκριλ έως ότου κάνει φυσαλίδες ζάχαρη και μία ελαφριά καραμέλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: