Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Χυμός μήλου με ρούμι

Υλικά
4 μήλα ξινά (ή οποιαδήποτε ποικιλία της επιλογής σας)
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι ρούμι
250 γραμ. παγωτό βανίλια
Κεράσια και μαρασκίνο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κόψτε τις κορυφές των μήλων. Με ένα κουταλάκι γλυκού αφαιρούμε το εσωτερικό, αφήνοντας ένα 6 χιλιοστά πάχος μήλου μαζί με το φλούδι.

Βουρτσίστε το εσωτερικό με χυμό λεμονιού για την αποφυγή του μαυρίσματος.
Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα μήλα από τα κουκούτσια.
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε με αρκετό παγωτό να είναι αρκετά πυκνός ο χυμός.
Ρίχνουμε μέσα στα κύπελλα μήλου (ή σε φλιτζάνια) και γαρνίρετε με τα κεράσια μαρασκίνο και τα φύλλα μέντας, εάν το επιθυμείται.

Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: