Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Σπιτικό παγωτό με γεύση Τιραμισού

Υλικά
4 αυγά
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
250 γραμ. μασκαρπόνε
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
80 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ
5 κουταλάκια γλυκού στιγμιαίο καφέ
5 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
2 κουταλιές σούπας Amaretto ή κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Αναμείξτε τον καφέ με ζεστό νερό και αμαρέτο ή κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει παχύ και απαλό κίτρινο.
Προσθέστε την βανίλια και το μασκαρπόνε και ανακατέψτε.
Σε μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να σφίξουν σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά μέσα στο ήδη ετοιμάσει μείγμα.
Παίρνουμε τα κομμένα μπισκότα και τα βουτάμε λίγο να μουλιάσουν στο μίγμα καφέ, αμαρέτο ή κονιάκ και το νερό. Μην βυθίζετε πάρα πολύ, διαφορετικά θα μουλιάσουν πολύ και θα διαλυθούν.
Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ βάζουμε μεμβράνη για να μπορεί να βγει το γλυκό μας εύκολα και βάζουμε μια στρώση από το μίγμα μασκαρπόνε, Βάλτε μπισκότα και πάλι μίγμα κρέμας μέχρι να γεμίσει η φόρμα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να παγώσει.

Όταν έρθει η ώρα για το σερβίρισμα το βγάζουμε από την φόρμα και πασπαλίζουμε από πάνω με κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: