Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αρνάκι με βερίκοκα

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
2 κιλά παιδάκια αρνιού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 1/4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας αμύγδαλα
1 φλιτζάνι κουσκούς
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κύμινο και μαγειρέψτε μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμά τους, για περίπου 1 λεπτό.
Ανακατέψτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, και τις πατάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια καλύψτε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε οι πατάτες να μην κολλήσουν.
Βάλτε τα παιδάκια αρνιού κομμένα σε μερίδες στην κατσαρόλα και αφήστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα βερίκοκα, αλάτι και πιπέρι.
Φέρεται σε βρασμό, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξυπολάει από το κόκαλο, για μία ώρα ή περισσότερο, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών αρνιού. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι αμύγδαλα ροδίσουν ελαφρά, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Τοποθετήστε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ και σιγά-σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό μέχρι να καλυφθούν.
Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, περίπου 10 λεπτά. Βράζουμε το κουσκούς με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Μεταφέρετε το αρνί πάνω από το κουσκούς και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: