Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Στρογγυλά Ψωμάκια με σουσάμι

Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
1 κουταλάκι μαγιά
1 1/2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σπόρους σησαμιού

Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά με 2 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό και την ζάχαρη σε ένα αραιό χυλό αφήνουμε σκεπασμένο σε μπόλ για μισή ώρα να κάνει φουσκάλες

Ανακατεύουμε το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος, τα 2 αυγά, το μίγμα μαγιάς, το αλάτι σε εάν μίξερ μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης. Η ζύμη θα είναι πολύ κολλώδες.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη, και άφησε την να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι περίπου 1 1/2 φορές το αρχικό του μέγεθος, περίπου 4 ώρες.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
Χωρίστε την ζύμη σε 6 κομμάτια. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, διαμορφώστε το κάθε κομμάτι σε μια μπάλα. Μεταφέρετε τις μπάλες ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.


Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και από πάνω μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα να φουσκώσουν.
Εν τω μεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, χτυπήστε ένα αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και με πινέλο αλείφουμε ομοιόμορφα τα ψωμάκια.



Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με σουσάμι και πασπαλίζουμε ελαφρά με χοντρό αλάτι. Ψήστε για 12-15 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: