Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Επιδόρπιο Μπανάνας

Υλικά
1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι λικέρ ή κονιάκ
1 κουταλιά βούτυρο
6 μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες κατά μήκος
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα σε φέτες

Εκτέλεση
Τοποθετήστε την σοκολάτα, την κρέμα, και την βανίλια σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα κομματάκια σοκολάτας έχουν λιώσει.
Ανακατέψτε το λικέρ και να αφαιρέστε από την φωτιά.

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις μπανάνες, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, 3-4 λεπτά. Γυρίστε τις μπανάνες πάνω, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά, 3 - 4 λεπτά ακόμη.

Τοποθετήστε δύο μισά της μπανάνας πάνω σε πιάτο ρίξτε την σοκολάτα σε γραμμές πάνω από κάθε μπανάνα και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: