Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας


Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες μακρόστενες
400 γραμμ. μακαρόνια Νο 5
100 γραμμ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κύβο λαχανικών
400 γραμμ. συμπυκνωμένο, χυμό ντομάτας με ψιλοκομμένα στοματάκια
μαϊντανό ή βασιλικό για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση
Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 20' να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο σησαμέλαιο και σοτάρετε τα

μανιτάρια, το σκόρδο και τα φρεσκαρισμένα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον ντοματοχυμό με τα ντοματάκια, τον κύβο και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε τη σάλτσα 20' περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και συνεχίζετε το βράσιμο 5'. Κατόπιν βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Το σερβίρετε και περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Γαρνίρετε με λίγο βασιλικό ή μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: