Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Καραμελώμενα μανιτάρια με κόκκινο κρεμμύδι

Υλικά
80 γραμ. Βούτυρο
3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κλωναράκια θυμάρι
2 κουταλιές σούπας ξίδι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
20 μανιτάρια σαμπινιόν
1 φλιτζάνι Κατσικίσιο τυρί
Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C.
βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα καθαρίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας ή μία πετσέτα (τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε με νερό γιατί τους προσθέτουμε υγρασία).
Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε μπόλ τα κεφάλια τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε πρίν λαδώσει.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το θυμάρι, και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Προσθέστε το ξίδι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά. Αφαιρέστε από τη φωτιά βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει.
Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα κρεμμυδιού ομοιόμορφα μέσα στα μανιτάρια.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια ψηθούν. Αφαιρέστε από το φούρνο και βάζουμε στο καθένα από λίγο τυρί κατσικίσιο και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: