Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κέικ με κρέμα από τρία γάλατα

Υλικά Κέικ
6 ασπράδια αυγών
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για την Κρέμα
1 ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια


Εκτέλεση
Για την τούρτα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη περίμετρο.
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να σταθεροποιηθεί και να γίνει σφικτά μαρέγκα.
Ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ κτυπήστε μέχρι να πάρουν ένα ανοικτό κίτρινο χρώμα. Ανακατέψτε με μια Μαρίζα ελαφριά την μαρέγκα και το μίγμα των κρόκου αυγών και το αλεύρι εναλλάξ. Χύστε στο έτοιμο ταψί και ψήστε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και αν βάλετε ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Ανακατέψτε καλά το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια, το κονιάκ και το γάλα σε ένα μπολ.
Τρυπήστε την επιφάνια του κέικ καλά με ένα μαχαίρι. Ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια κρέμα πάνω από το κέικ. Μεταφέρουμε με κουτάλι την περίσσεια κρέμα από την πλευρά του ταψιού στην κορυφή του κέικ. Αφήστε να σταθεί για 30 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το κέικ την κρέμας. Αφαιρέστε το εξωτερικό του ταψιού να μείνει με τον πάτο.
Για επικάλυψη
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.

Απλώστε στην κορυφή και στις πλευρές του κέικ. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: