Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Σεμιφρέντο Καφέ

Υλικά
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
15 ml καφέ καπουτσίνο
60 γραμ. ζάχαρη
80 γραμ. μαύρη σοκολάτα
4 κρόκοι αυγών
2 κουταλάκια γλυκού στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
λίγη κανέλα σε σκόνη


Εκτέλεση
Αναμίξτε τον καφέ με τη σκόνη του καφέ.
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τον καφέ και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με σύρμα σε σαντιγί και ανακατέψτε το με το προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις.
Χωρίστε την κρέμα σε έξι φλιτζάνια καφέ και στη συνέχεια βάζετε να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, σε μπέν μαρί βάζουμε σοκολάτα, να λιώσει, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε πάνω από τα παγωμένα φλιτζάνια και σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένα με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: