Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σούπα από λευκό κρασί

Υλικά
1/4 λίτρο ζωμό κρέατος
1/8 λίτρο λευκό κρασί
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
αλάτι
μοσχοκάρυδο
σχοινόπρασο

Για συμπλήρωμα
2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
20 γραμ. βούτυρο
λίγη κανέλα σε σκόνη


Εκτέλεση
Αφαιρέστε την κρούστα από το ψωμί, κόψτε το σε κύβους και τσιγαρίστε τα σε ένα τηγάνι με βούτυρο και μια πρέζα κανέλα. Κρατήστε τα στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ζωμό και προσθέτουμε το λευκό κρασί.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα σύρμα την κρέμα και τους κρόκους των αυγών με μια πρέζα αλάτι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο να δημιουργήσουμε ένα αφρώδες μείγμα.
Ρίχνουμε το ζωμό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια να ενωθούν χωρίς να κόψει το αυγό .
Αν θέλετε για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να μαγειρέψετε τη σούπα σε μπέν μαρί. Τελικά η υφή πρέπει να είναι ομοιόμορφη.

Ρίξτε τη σούπα σε πιάτα σ, προσθέτουμε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και συνοδέψτε με τα φρυγανισμένα ψωμάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: