Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μύδια σε λευκό κρασί με Λουκάνικο & Λιαστές Ντομάτες

Μια πικάντικη συνταγή με μύδια στον ατμό με Λουκάνικο και λιαστές ντομάτες στο πιάτο.

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
4 ουγγιές Λουκάνικο ψιλοκομμένο
1/3 κούπας ψιλοκομμένο Λιαστές Ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 φλιτζάνι Λευκός Ξηρός
2 κιλά φρέσκα μύδια καθαρισμένα
1/3 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.


Όταν ζεσταθεί, προσθέστε το λουκάνικο, τις ντομάτες, το πιπέρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Ανακινήστε καλά την κατσαρόλα και ψήστε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να έχουν ανοίξει όλα τα μύδια.
Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε δεν τρώγονται.

Προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε τα μύδια και το ζωμό σε πιατέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: