Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Σουτζουκάκια φούρνου με σάλτσα και πιλάφι (Συνταγή Volta Koyzina)

Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο  και χοιρινό)
1 κρεμμύδι
2 μέτριες πατάτες
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι


Για την σάλτσα
2 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτέ
2 φλιτζάνια νερό ζεστό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κύβο ζωμό κρέατος
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι

Για το πιλάφι
1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι
2 φλιτζάνια λαχανικά μίγμα κατεψυγμένα (αρακάς, καρότο, καλαμπόκι)
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα
1 κύβο ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Για τα σουτζουκάκια
Στο μούλτι βάζουμε σε κομμάτια το κρεμμύδι και τις πατάτες και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν λείο μίγμα.
Σε μπόλ βάζουμε τους κιμάδες το μίγμα κρεμμυδιού πατάτας το αυγό, την ρίγανη, το θυμάρι αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά να ενωθούν σε ζύμη. Σε ταψί αλειμμένο με λάδι πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στην σειρά.


Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν γυρνάμε και αφήνουμε άλλη 20 λεπτά.
Σε μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε να ενωθούν και να διαλυθεί ο κύβος.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα ψημένα σουτζουκάκια (αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό) και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.


Βράζουμε σε αλατισμένα 5 φλιτζάνια νερό που έχουμε διαλύσει τον κύβο και την πάπρικα και το ρύζι και λίγο πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε τα λαχανικά.
Μόλις ψηθούν τα λαχανικά και το ρύζι κατεβάζουμε από την φωτιά και στραγγίζουμε όσο νερό έχει ακόμα.


Περιχύουμε το λάδι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το πιλάφι με τα σουτζουκάκια και την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: