Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Πιτάκια πατάτας με κρέμα τεύτλων

Υλικά
Για 16-18 πιτάκια
200 γραμ. πατάτες
50 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
ψιλοκομμένο φασκόμηλο
αλάτι και πιπέρι τσίλι

Για την κρέμα
1 παντζάρι
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
4 ραπανάκια


Για ολοκλήρωση
σχοινόπρασο

Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τις κομμένες πατάτες σε βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά, στραγγίστε και τις κάνετε πουρέ σε ένα μπολ.


Προσθέστε το αλεύρι, τους κρόκους αυγών, την κρέμα και το φασκόμηλο, και στη συνέχεια αναμειγνύονται για να ληφθεί ένα ομογενές μίγμα.
Χτυπήστε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέστε τα στο μείγμα.


Ζεσταίνει ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιές. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, γυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά. Βάλτε τα στην άκρη και κρατήστε τα ζεστά.


Μαγειρέψτε τα παντζάρια για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε περάστε από το μούλτι τα παντζάρια και τα ραπανάκια και τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.



Σερβίρετε τα πιτάκια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: