Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πρωινή κρέμα με καραμέλα

Υλικά
3 1/2 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι σιρόπι καραμέλα (αν έχετε έτυμη)
2 κουταλιές σούπας Βούτυρο
1/4 φλιτζάνι δημητριακά ή μπισκότα τριμμένα (προαιρετικά)

Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
3-4 σταγόνες λεμόνι


Εκτέλεση
Ανακατέψτε το νερό με το γάλα εβαπορέ, και το καλαμποκάλευρο (νισεστέ) ρίχνετε και το αλάτι σε κατσαρόλα.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού.
Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά, για 6 έως 8 λεπτά ή μέχρις ότου το μίγμα είναι παχύ και ομαλή κρέμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ανακατέψτε σε 1/4 φλιτζάνι σιρόπι καραμέλα και το βούτυρο.
Το μοιράζουμε σε κύπελλα που έχουμε βάλει λίγα δημητριακά ή μπισκότα και από πάνω με το υπόλοιπο σιρόπι. Σερβίρετε αμέσως.

Για το σιρόπι

Σε κατσαρολάκι βάζουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι νερό 3-4 σταγόνες λεμόνι και βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι όχι πολύ πηκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: