Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Λαζάνια στον φούρνο του κηπουρού

Υλικά
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι σπαράγγια σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κολοκυθάκια κομμένα λουρίδες
1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά σε κύβους
2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια ντομάτες σε κύβους
2 φλιτζάνια σπανάκι φύλλα κομμένο
1/4 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας ρίγανης
1/4 φλιτζάνι Βαλσάμικο ξύδι

2 φλιτζάνια τυρί γραβιέρα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο λαζάνια μαγειρεμένα
2 φλιτζάνια Μοτσαρέλα τριμμένο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C και βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε, 1 με 2 λεπτά.
Προσθέστε τα σπαράγγια, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, τα μανιτάρια, τις ντομάτες και το σπανάκι και σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά, 4 έως 5 λεπτά.
Ανακατέψτε το βασιλικό, την ρίγανη και το ξύδι και αφαιρέστε από την φωτιά.
Σε μπολ, ανακατέψτε μαζί την γραβιέρα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε στρώση λαζάνια στο κάτω μέρος του βουτυρωμένου ταψιού.
Απλώστε 1/2 μίγμα τυριών πάνω στις χυλοπίτες, μετά 1/2 μείγμα λαχανικών. Επαναλάβετε με χυλοπίτες, υπόλοιπο μίγμα τυριών, 1/2 μείγμα λαχανικών.
Τελευταία στην κορυφή να τελειώστε με χυλοπίτες, και πασπαλίστε τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήστε 35 έως 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: