Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τούρτα Mousse σοκολάτας

Υλικά
36 μπισκότα Σαβαγιάρ
2 φλιτζάνια Σοκολάτα σε κομμάτια
1 1/4 φλιτζάνια ζεστό καφέ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Γλάσο σοκολάτας
1/3 φλιτζάνι Σοκολάτα σε κομμάτια
1 κουταλάκι γλυκού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ζεστό καφέ

Εκτέλεση
Για μους
Σε κατσαρόλα και σε μπέν μαρί (κατσαρόλα πάνω σε άλλη που βράζει μέσα νερό) βάζουμε την σοκολάτα και τον καφέ ανακατεύοντας να λιώσει η σοκολάτα.

Βάζουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Με μια Μαρίζα ανακατεύουμε απαλά σε δόσεις την σοκολάτα με την σαντιγί μέχρι να γίνει μια αφράτη μούς.

Σε μια στρογγυλή φόρμα με αφαιρούμενο πλαϊνό Βάζουμε μια στρώση από τα Σαβαγιάρ μετά το 1/3 του μείγματος μους, ξανά Σαβαγιάρ και μούς  μέχρι να τελειώσει με την τελευταία στρώση να είναι μούς.
Βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή το λιγότερο 3 ώρες να παγώσει καλά.

Για το γλάσο σοκολάτας
Σε γυάλινο μπόλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα κομμάτια σοκολάτας και τον ζεστό καφέ στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπέν μαρί για 1 λεπτό ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε επιπλέον καφέ, αν χρειασθεί.
Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο αφαιρούμε το πλαϊνό και

Περιχύνουμε τις πλευρές και την κορυφή με το γλάσο σοκολάτας. Γαρνίρουμε με σαντιγί και γύρο – γύρο με τα υπόλοιπα Σαβαγιάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: