Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Σοκολάτα Γκανάζ (ganache)

Η γκανάς είναι μια πολύ απλή παρασκευή που περιέχει σοκολάτα και κρέμα γάλακτος σε ίσες ποσότητες. 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες διαφορετικές προετοιμασίες, με τη μορφή γέμισης σε ένα κέικ, σε μπισκότα, στις τρούφες και σε διάφορες μους.

Ο όρος ganache στα γαλλικά σημαίνει "αδέξια"
Η ιστορία λέει ότι μαθητευόμενος ενός αρτοποιού, κατά λάθος, έριξε τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα με ζεστή κρέμα εφευρίσκοντας έτσι την κρέμα ganache!

Υλικά
200 γραμ. μαύρη σοκολάτα
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
30 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση
1. Κόψτε την τεμαχισμένη σοκολάτα.
2. Βάλτε την κρέμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση.
3. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα στην κρέμα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.


4. 5. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει Κρεμώδης, ομαλή και ρευστή.

6. Αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν την χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε Κέικ και Cupcakes.


Δεν υπάρχουν σχόλια: