Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Σαντιγί κρέμα

500 ml γάλα
50 γραμ. άμυλο καλαμποκιού (Νισεστέ)
150 γραμ. ζάχαρης
4 κρόκοι αυγών
1 φασόλι βανίλιας ή 1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάλτε σχεδόν όλο το γάλα σε μια κατσαρόλα το κρατάμε στην άκρη περίπου μισό φλιτζάνι. Προσθέστε στο γάλα το φασόλι βανίλιας (εναλλακτικά ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλιας) και στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά.
Με ένα σύρμα ή ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, αφράτο και υπόλευκο.
Συνεχίζοντας με σύρμα ενσωματώνουμε ένα τρίτο του ζεστού γάλακτος, στη συνέχεια, προσθέστε σιγά το νισεστέ πάντα χτυπώντας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε κατσαρόλα ανακατεύοντας συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ζεστό γάλα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά χτυπώντας με το χέρι για να αποτρέψουμε να κάνει κομμάτια.
Όταν το μείγμα έχει πήξει βάζουμε το μισό ποτήρι κρύο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπόλ και τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη πάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα.
Όταν η κρέμα έχει κρυώσει εντελώς, με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα την αφρατεύουμε.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί πηχτή και σταδιακά την ενσωματώνουμε με την κρέμα να γίνει λεία και ομοιογενές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: