Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κρέπες με μοσχαρίσιο κιμά και λαχανικά

Υλικά
Για τις κρέπες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για την γέμιση
1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, κομμένα κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζάνι σάλτσα κόν κασέ (κομματάκια)
2 κουταλάκια γλυκού σκόνη τσίλι


Προτεινόμενο Γαρνίρισμα
Ψιλοκομμένες ντομάτες
Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση
Για τις κρέπες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Το βάζουμε σε µπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το λάδι και λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας µε σύρμα μέχρι ο χυλός να γίνει λείος (πρέπει να είναι αραιός). Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε 1 μικρό κομμάτι βούτυρο. Με µια κουτάλα ρίχνουμε µία μικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, περιστρέφοντάς το µε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού. Ψήνουμε για περίπου 30΄΄ την κρέπα.
Μόλις εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της κρέπας την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι ο κιμάς ψηθεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ανακατέψτε την σάλτσα και σκόνη τσίλι με την κιμά και μαγειρέψτε 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σερβίρετε σε κρέπες βάζοντας 2 κουταλιές γέμισης  και γαρνίρετε με ντομάτες και φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: