Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μήλα ψητά με καραμέλα

Υλικά
6 πράσινα μήλα, κομμένα στην μέση οριζόντια
2 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
100 γραμ. Βούτυρο κομμένο σε 12 κομμάτια
σαντιγί ή παγωτό για επικάλυψη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετήστε τα μήλα, μα την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Ανακατέψτε την μαύρη ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα σε ένα μπολ. Πασπαλίστε τα μήλα και βάλτε στο καθένα με ένα κομμάτι βούτυρο.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι τα μήλα ψηθούν και γίνουν καραμελωμένα.

Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σερβίρετε με σαντιγί ή παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: