Υλικά
3/4 φλιτζάνι λευκό ρύζι
2 φλιτζάνια γάλα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
2/3 φλιτζάνι σταφίδες
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλιας
Κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε 1 1/2 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα και
ανακατεύετε το ρύζι να βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό σκεπάζουμε και
σιγοβράζουμε
για 20 λεπτά.
Σε μια καθαρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το 1 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένο
ρύζι, 1 1/2 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά
μέχρι να γίνει παχύ και κρεμώδες, 15 έως 20 λεπτά.
Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα, το αυγό χτυπημένο,
και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζετε
από τη φωτιά και ανακατεύετε το βούτυρο και τη βανίλια.
Βάζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε από πάνω κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου