Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κριθαράκι με παρμεζάνα και βασιλικό

Υλικά
2 κουταλιές σούπας Βούτυρο
1 φλιτζάνι κριθαράκι
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.
Ανακατέψτε το κριθαράκι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.


Ανακατέψτε το ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει.
Καλύψτε και Χαμηλώνετε τη φωτιά σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και το υγρό απορροφηθεί, περίπου 15 - 20 λεπτά.

Ανακατέψτε σε τυρί παρμεζάνα και βασιλικό. Βάλτε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε σε μπολ και γαρνίρετε με κλωναράκια βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: