Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Σαλάτα με χοιρινό σε φύλλα μαρουλιού

Υλικά
Για την σάλτσα
3 κουταλιές σούπας χυμό λάιμ
3 κουταλιές σούπας κρυσταλλική ζάχαρη ή μέλι
1 1/2 κουταλιές Βαλσάμικο με σύκο
1/2 κουταλάκι γλυκού αραβοσίτου

Γέμιση:
240 γραμ. άπαχο χοιρινό ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 φλιτζάνι μαρούλι κομμένο σε ψιλές λουρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλές φέτες
1 φλιτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
16 φύλλα σγουρού μαρουλιού

Εκτέλεση
Για την σάλτσα Χτυπάμε μαζί τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα. Φέρεται σε βρασμό σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό μπολ να κρυώσει.
Για την σαλάτα βάζουμε ένα τηγάνι με περνάμε με 1 κουταλιά σούπας λάδι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Μαγειρέψτε το χοιρινό μέχρι να ψηθεί, ανακατεύοντας συχνά βάζουμε αλάτι πιπέρι και με λίγο νερό στο τέλος βγάζουμε την γεύση από τον πάτο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ανακατεύουμε σε μπολ το μαγειρεμένο χοιρινό, και το μείγμα λαχανοσαλάτας, που έχουμε ψιλοκόψει βάζουμε αλάτι και πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε και το χοιρινό και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ανοίγουμε τα μεγάλα φύλλα μαρουλιού περνώντας αυτά που είναι σαν μπολάκια.
Με κουτάλι βάζουμε σε κάθε ένα από τα φύλλα μαρουλιού, περίπου 1/4 φλιτζάνι σαλάτα.

ρίχνουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού από την σάλτσα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: