Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οσομπούκο (Osso Buco) με λαχανικά

Το Osso Buco είναι ένα κομμάτι από το κότσι μοσχαριού και είναι πολύ νόστιμο με σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά.

Υλικά
5 έως 6 κομμάτια μοσχαρίσιο Οσομπούκο
1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
2 κοτσάνια σέλινο
2 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 φλιτζάνια ντομάτες κομμάτια με το χυμό (κον κασέ)

1/2 κουταλάκι γλυκού βασιλικό
1/4 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κλαδάκι μαϊντανό

Εκτέλεση
Ξεκινήστε αλείφοντας με καρύκευμα το κρέας με το αλάτι και το πιπέρι.
Πασπαλίζουμε το κρέας στο αλεύρι.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και όλα τα τεμαχισμένα λαχανικά με το λευκό κρασί και τα σοτάρουμε, επιστρέψτε το κρέας στο τηγάνι.
Προσθέστε τις ντομάτες με το χυμό τους και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Προσθέστε το βασιλικό, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης ένα κλαδάκι μαϊντανό και το καλύπτουμε.
Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια ψήνουμε στον φούρνο σε 175 ° C φούρνο για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: