Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τάρτα κρέμ μπουλέ με κεράσια

Υλικά
200 γραμ. αλεύρι
100 γραμ. κρύο βούτυρο
80 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
500 ml πλήρους γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
2 κρόκοι αυγών

65 γραμ. αμύλου καλαμποκιού (νισεστέ)
150 γραμ. ζάχαρη άχνη

Επικάλυψη
150 γραμ. κεράσι
Μαύρη ζάχαρη για γεύση

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη. Στο μπόλ του μίξερ με το γάντζο βάζουμε σε κομμάτια κρύο το βούτυρο τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Κρατώντας τη μηχανή σε λειτουργία, προσθέτουμε τους κρόκους, ένα κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθούν και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο με το αλάτι.
Ανακατέψτε καλά μαζί μέχρι να έχετε μια λεία πάστα, εάν είναι απαραίτητο ζυμώστε λίγο με το χέρι.
Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε να βράσει το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με ένα σύρμα, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και το άμυλο αραβοσίτου (νισεστέ), ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Όταν το γάλα έχει φτάσει σε βρασμό ρίχνουμε σιγά και ανακατεύοντας τα αυγά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η κρέμα να μην είναι πάρα πολύ πηχτή.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη σε πάχος 5 mm. Βάζουμε την ζύμη σε μια ταρτιέρα 26 εκατοστών διάμετρο και τρυπάμε τον πάτο με τα δόντια ενός πιρουνιού. Ρίχνουμε την κρέμα τώρα κρύο και το επίπεδο.
Προσθέστε τα κεράσια καλά στραγγισμένα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Βγάζουμε και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη ζάχαρη και με ένα ειδικό φλόγιστρο ή βάζοντάς την σε πολύ δυνατό γκριλ για 2 λεπτά κάνουμε την επιφάνια καραμέλα, προκειμένου να πάρει μια χρυσή κρούστα και τραγανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: