Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Κρεμώδης μανιταρόσουπα

Υλικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια Μανιτάρια διάφορα καθαρισμένα και κομμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι και πιπέρι
1/2 πατάτα αποφλοιωμένη σε κύβους
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο ​​θυμάρι

Για Γαρνίρισμα
Σοταρισμένα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Φρέσκο ​​θυμάρι


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, με αλάτι και το πιπέρι, και ψήστε για 20 λεπτά.
Ανακατέψτε το μείγμα μανιταριών και προσθέστε το σκόρδο, και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Τοποθετήστε το μείγμα μανιταριών σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι, και την πατάτα σε κύβους.
Φέρεται σε βρασμό, στη συνέχεια, μειώστε την φωτιά και σιγοβράστε μέχρι η πατάτα να είναι μαλακιά, περίπου 20 λεπτά.
Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι.
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ κάντε σε πολτό την σούπα μέχρι να γίνει λεία.
Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα, βράστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει.

Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ επιμέρους γαρνιρισμένο με τα μανιτάρια και τα φρέσκα φύλλα θυμαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: