Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Καπ κέικ (cupcakes) σοκολάτας με γιαούρτι

Υλικά
200 γραμ. αλεύρι
200 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. ζάχαρη
120 γραμ. κομματάκια σοκολάτας
4 αυγά
40 γραμ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Με ένα πινέλο αλείφουμε τις θήκες για Καπ κέικ με βούτυρο, πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάτο και κολλάμε κομμένη λαδόκολλα στα τοιχώματα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αναμιχθούν, προσθέστε το βούτυρο πολύ μαλακό και κοσκινισμένο το κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι, μια πρέζα αλάτι και κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε τα υλικά.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα καλούπια που έχουμε έτοιμα και ψήστε τα για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσουν.

Αφαιρέστε τα καπ κέικ από τις φόρμες με σπάγκο δένουμε την λαδόκολλα και σερβίρουμε με το γιαούρτι ξεχωριστά σε μπολάκι ή βαζάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: