Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σκορδαλιά με πατάτα

Υλικά
11/2 φλιτζάνι πατάτες βρασμένες σε κομματάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιά σούπας ξύδι
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε νερό αλατισμένο τις πατάτες σε κομμάτια και τις βράζουμε.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή του μούλτι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Δοκιμάζουμε την
γεύση και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα από κάποιο υλικό.
Για να γίνει πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγο λίγο από το νεράκι που έβρασαν οι πατάτες μέχρι να το φέρουμε εκεί που θέλουμε.

Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: