Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Στρογγυλά κολοκύθια γεμιστά με μακαρονάκι και κιμά

Υλικά
4 στρογγυλά κολοκυθάκια
160 γραμ. μακαρονάκι κοφτό
250 γραμ. κιμά βοείου κρέατος
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
50 γραμ. παρμεζάνα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φύλλο δάφνης

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε τα κολοκυθάκια, κόβουμε στην κορυφή και αφερούμε το εσωτερικό με ένα κουταλάκι του γλυκού. Βυθίστε τα για 5 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό ή τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 °.
Σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τη δάφνη και το σκόρδο μαγειρεύουμε τον κιμά, βάζουμε το μισό ποτήρι κρασί και το αλάτι.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Στραγγίστε και ανακατέψτε με τον κιμά και την παρμεζάνα και λίγο βούτυρο.

Γεμίστε με τα μακαρονάκια τα κολοκύθια και σερβίρουμε με πασπαλισμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: