Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Κέικ σοκολάτας

Υλικά
2 φλιτζάνια χοντροκομμένη Σοκολάτα
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά σούπας βανίλιας
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250ο
Στον φούρνο μικροκυμάτων 1 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα κομμάτια για 1 λεπτό και Ανακατεύετε ή εναλλακτικά την λιώνετε σε μπέν μαρί την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατέψετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη αυγού και προσθέτουμε Χτυπώντας την λιωμένη σοκολάτα. Βαθμιαία βάζουμε το μίγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε για 55-65 λεπτά ή μέχρι όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέικ βγαίνει καθαρό.
Αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά. Βγάλτε το κέικ από την φόρμα και αφήστε το επάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα να λιώσει μέχρι να γίνει λεία βάζουμε μια κουταλιά γλυκού ζάχαρη άχνη και ξανακατέβουμε καλά.

Με κουτάλι ή σε κορνέ βάζουμε την σοκολάτα και ρίχνουμε πάνω στο κέικ κάνοντας γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: