Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Γαλοπούλα με κουσκούς και λαχανικά

Υλικά
1 κιλό κουσκούς (σπασμένο σιτάρι)
2 κουταλάκια γλυκού ελαιόλαδο
4 φιλέτα γαλοπούλα
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη μελιτζάνα
2 φλιτζάνια χοντροκομμένες ντομάτες
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου ή με κύβο κοτόπουλο
12 αποξηραμένα μισά βερίκοκα ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 φλιτζάνι κομμάτια πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας αμύγδαλα

Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφαιρέστε από τη φωτιά και κρατήστε το ζεστό.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέστε γαλοπούλα. Ψήνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές περίπου 8 λεπτά. Αφαιρέστε την γαλοπούλα από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα, βάλτε την μελιτζάνα, την ντομάτα, το ζωμό, τα βερίκοκα, το κύμινο, την κανέλα και το κόκκινο πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.
Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε ακάλυπτα, περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα.
Επιστρέψτε την γαλοπούλα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το πορτοκαλί και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Σερβίρουμε βάζοντας το ζεστό κουσκούς σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και από πάνω το στήθος γαλοπούλας και το μείγμα λαχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: