Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Χοιρινό με σάλτσα πιπεριάς

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
400 γραμ. σε κύβους ντομάτες
1 φλιτζάνι κριθαράκι χοντρό
 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένα
 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
 700 γραμ. μπριζόλες από χοιρινό μπούτι
 Φύλλα σαλάτας, ή μαρούλι για συνοδευτικό


Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Βάλτε το σκόρδο και την πιπεριά να τσιγαριστούν λίγο και προσθέστε την κάπαρη και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
Προσθέστε την  ντομάτα και 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό. Φέρεται σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Σιγοβράστε αφού σκεπάστε για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέστε το μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το χοιρινό κρέας. Μαγειρεύουμε για 3 έως 5 λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν.
Βάλτε το μίγμα πιπεριάς στο τηγάνι και μαγειρέψτε σκεπασμένο για 2 έως 3 λεπτά.

Σερβίρουμε το κριθαράκι με την μπριζόλα και από πάνω την σάλτσα πιπεριάς συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: