Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σκορδαλιά με ψωμί

Υλικά
1 φλιτζάνι μπαγιάτικο ψωμί ψίχα μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιά σούπας ξύδι
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε ένα μπολ και μουσκεύουμε το ψωμί.  Στην συνέχεια το σφίγγουμε με τις παλάμες μας μέχρι
να φύγει το περισσότερο νερό και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή του μούλτι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Δοκιμάζουμε την γεύση και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα από κάποιο υλικό. Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: