Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Μοσχάρι ψητό στην κατσαρόλα με κρασί

Υλικά
1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο κρέας
2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαδάκι φασκόμηλο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
βούτυρο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο, τα φύλλα φασκόμηλου και το δενδρολίβανο. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μία πιπέρι με το μείγμα τρίψτε το κρέας.


Τοποθετήστε το σε μπόλ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια νύχτα στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το βούτυρο, προσθέτουμε το κρέας και το περνάμε να πάρει χρώμα για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντας από όλες τις πλευρές.


Όταν έχει πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές βάζουμε το κρασί σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά.


Ψήνουμε για 1 ώρα προσέχοντας να έχει υγρό αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή και άλλο κρασί.
Κατά διαστήματα ρίχνουμε από το ζουμί πάνω στο κρέας αλλά το γυρνάμε από όλες τις πλευρές.
Μετά το μαγείρεμα μεταφέρεται το ψητό σε ένα ξύλο κοπής, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά καλυπτόμενο με αλουμινόχαρτο, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και με πατάτες στον ατμό ή μια φρέσκια σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: