Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Μπισκότα ζαχαροπλαστικής (Σαβαγιάρ)

Υλικά
Για περίπου 40 κομμάτια
90 γραμ. κρόκοι αυγών
60 γραμ. ζάχαρη άχνη
80 γραμ. ασπράδια αυγών
35 γραμ. αλεύρι
35 γραμ. νισεστέ
1 βανίλια
ξύσμα από μισό λεμόνι

Αν θέλουμε για επικάλυψη
κρυσταλλική ζάχαρη
ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με την μισή ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί.


Χτυπάμε τους κρόκους αυγών στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, με τη μισή ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο.


Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε την σαντιγί με σπάτουλα (Μαρίζα) ελαφριά ανακατεύοντας ώστε να μην χάσει τον όγκο της.


Προσθέστε σιγά-σιγά, το κοσκινισμένο αλεύρι και το άμυλο, με τον ίδιο τρόπο, προσέχοντας πάντα τον όγκο του μίγματος.


Μεταφέρετε το μίγμα σε κορνέ (μια σακούλα) με ένα απλό στόμιο. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, φτιάχνουμε τα μπισκότα σε μορφή ράβδων περίπου 8 cm, αφήνοντας κενό ενδιάμεσα να είναι κατάλληλα κατανεμημένα.


Αν τα θέλουμε για να φτιάξουμε γλυκό παραλείπουμε την ζάχαρη.

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη, και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για περίπου 8-10 λεπτά με ανοιχτή λίγο την πόρτα (βάζουμε ένα ξύλινο κουτάλι στην πόρτα του φούρνου έτσι ώστε να είναι ελαφρώς ανοιχτή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: