Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Σπιτικά ζυμαρικά

Υλικά
500 γραμ.  00 αλεύρι
5 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και να κάντε ένα λόφο και μια τρύπα στο κέντρο. Βάλτε ελαφρός
χτυπημένα τα αυγά μέσα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι.
Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και σταδιακά το αλεύρι από τα πλαϊνά.
Στην συνέχεια ζυμώνετε μέχρι ενσωματωθεί το αλεύρι. Ζυμώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά ή μέχρι η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική.
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μπορούμε να την κόψουμε με την ρόδα για πίτσα σε λουρίδες, με κουπάτ σε μικρά σχέδια, ή να τα περάσουμε από μηχάνημα για μακαρόνια.
Απλώνουμε να στεγνώσουν και τα φιλάμε σε πάνινα τσουβαλάκια. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: