Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Καρδιές Αγκινάρα με Σάλτσα ταχίνι

Υλικά
Για τη σάλτσα
6 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κουταλιές γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Για τις αγκινάρες
4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
8 καρδιές μεσαίες αγκινάρες καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το σκόρδο και το αλάτι σε ένα γουδί και λιώστε τα σε πάστα με το γουδοχέρι. (Το σκόρδο μπορεί επίσης να είναι πολύ ψιλοκομμένο.)

Μεταφέρετε την πάστα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ταχίνι. Κατά την ανάδευση, περιχύστε το χυμό λεμονιού. Αν η συνοχή του είναι πηκτή αραιώστε με έως και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε και 2 κουταλάκια μαϊντανό.
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Πασπαλίζουμε τις αγκινάρες με αλεύρι, και όταν λάδι είναι ζεστό τηγανίζουμε τις αγκινάρες γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά.

Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα, στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με αλάτι. Σερβίρετε με σάλτσα γαρνιρισμένο με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: